Imate pitanje? Pozovite 033 658 038
Aktuelnosti

Dan planete Zemlje - 22. april

Dan planete Zemlje obilježava se svake godine 22. aprila kako bi se podigla svijest o važnosti zaštite okoliša.
Dan planete Zemlje - 22. april

Dan planete Zemlje obilježava se svake godine 22. aprila kako bi se podigla svijest o važnosti zaštite okoliša.

Proteklih dana organizovane su aktivnosti KJKP “RAD” d.o.o. Sarajevo povodom ovog značajnog datuma:
16.04. Provedena je aktivnost anketiranja građana o važnosti pravilnog odlaganja otpada s ciljem podizanja svijesti o održivom upravljanju otpadom.
19.04. Održana je završna manifestacija projekta "Planeta protiv plastike" na reciklažnom dvorištu, gdje su bili uključeni svi akteri Projekta: operateri sistema za upravljanje otpadom, predstavnici nadležnih ministarstva, učenici srednjih škola usmjerenih zanimanja, kao i ostali partneri projekta. Posebno je oduševila tačka učenika OŠ "Mirsad Prnjavorac" iz Vogošće. Također, prezentovana je izložba radova napravljenih od reciklažnih materijala učenika sedam srednjih škola uz dodjelu zasluženih nagrada i zahvalnica učesnicima projekta.
21.04. Zaposlenici KJKP “RAD” d.o.o., zajedno sa više od 100 volontera #Let's do it BiH, učenika srednjih škola učesnica projekta, Jericho Foundation okupili su se na organizovanoj akciji čišćenja na lokalitetu #Barice. Cilj ove akcije je obilježavanje Dana Planete Zemlje (22.04.) i podizanje svijesti o važnosti zaštite okoliša pri čemu je akcenat bio na selekciji i odvojenom prikupljanju otpada.
Nastavimo raditi zajedno za očuvanje Zemlje za sve nas i buduće generacije.