Imate pitanje? Pozovite 033 658 038
Reciklažno dvorište - Smiljevići

U okviru Regionalnog centra za upravljanje otpadom Smiljevići nalazi se reciklažno dvorište, namijenjeno razvrstavanju, ali i privremenom skladištenju posebnih vrsta otpada. Građani mogu u reciklažno dvorište da lično dostave različite vrste otpada: papir, plastiku, staklo, otpadne gume, metalni glomazni i sitni otpad, kabasti kućni otpad, ambalažu od drveta, krupni i sitni električni i elektronički otpad, fluorescentne cijevi, baterije i akumulatore. Oni koji to nisu u mogućnosti, mogu pozvati na broj 033 64 10 51 kako bi preduzeće “Rad” svojim vozilima prevezlo otpad na ovu lokaciju.

Radno vrijeme: radnim danima i subotom od 07.00 do 19.00 sati, te nedjeljom od 07.00 do 13.30 sati.

Lokaciju možete pogledati ovdje

Reciklažno dvorište - Novo Sarajevo

U Općini Novo Sarajevo u Paromlinskoj ulici br. 64 (preko puta Velepekare) otvoreno je reciklažno dvorište koje je namijenjeno selektivnom odlaganju otpada.
Kako bi unaprijedili sistem selektivnog prikupljanja otpada i njegovu reciklažu KJKP RAD je, uz finansijsku podršku operatera sistema Ekopak i Zeos eko-sistem, otvorio reciklažno dvorište u kojem će građani mogu besplatno odlagati ambalažni otpad: staklo, plastiku, papir, drvo, zatim elektronski otpad: bijelu tehniku, računare, sijalice, te kabasti i građevinski otpad kao i automobilske gume.
Unutar reciklažnog dvorišta je postavljena i kućica „RE-USE – Ponovna upotreba“ gdje građani mogu donijeti stvari koje ne žele baciti, već ostaviti drugima za ponovnu upotrebu.

Radno vrijeme Reciklažnog dvorišta je ponedjeljak - nedjelja u terminu od 08:00 do 20:00 sati.

Lokaciju možete pogledati ovdje.

Reciklažno dvorište - Ilijaš

U Općini Ilijaš reciklažno dvorište otvoreno je 28.02.2023. godine. 

Reciklažno dvorište olakšava odlaganje onih vrsta otpada koja ne spadaju u miješani kućni otpad poput, reciklažnih sirovina, kabastog otpada, bio otpada, elektronsko i električnog otpada, auto gume i drugi. 
Dvorište se prostire na površini od 1.567,86 metara kvadratnih te se sastoji od sortirnice sa privremenim skladištem – ručno sortiranje, platoa za smještaj kontejnera za odlaganje opasnog otpada, platoa za smještaj kontejnera za odlaganje komunalnog otpada, platoa za smještaj kontejnera za odlaganje kabastog, građevinskog i metalnog otpada, kolska vaga, portirnica i manipulativna površina.

Adresa: Industrijska zona Željezara br. 2

Lokaciju možete pogledati ovdje.