Imate pitanje? Pozovite 033 658 038
Aktuelnosti

Sastanak povodom obilježavanja Dana planete Zemlje

Predstavnici KJKP "RAD" d.o.o. Sarajevo 21.02.2024. godine održali su radni sastanak sa predstavnicima ZEOS eko-sistem povodom obilježavanja Dana planete Zemlje.
Sastanak povodom obilježavanja Dana planete Zemlje

Dana 21.02.2024. godine održan je sastanak u prostorijama ZEOS eko-sistem u ulici Kamenolom br. 11, povodom organizacije projektnih aktivnosti očuvanja okoliša i unapređenja ekološkog stanja lokalne zajednice u Kantonu Sarajevo.
Projekat će imat za cilj uključenje srednjih škola u Kantonu Sarajevo, kako bi se učenici upoznali sa principima održivosti procesa pravilnog odlaganja otpada i reciklaže. Planirane aktivnosti će ove godine biti fokusirane na reciklažu plastike, a osim radionica u školama biti će organizovane i akcije čišćenja određenih područja i sadnja sadnica.
Cilj nam je projektom prenijeti važnu poruku koja glasi: Odvajaj, jer se reciklira!
ZEOS eko-sistem d.o.o., u službi ovlaštenog operatera za e-otpad u Federaciji Bosne i Hercegovine, pružiti će punu podršku projektu, posebno u oblasti osvještavanja i prenosa važnih informacija stanovništvu, kako bi se pozitivno uticalo na stvaranje svjesne lokalne zajednice, kojoj je čista životna sredina prioritet.