Imate pitanje? Pozovite 033 658 038
Aktuelnosti

POZIV ZA PREUZIMANJE OTPADNIH AUTOMOBILSKIH GUMA

Poziv vulkanizerima, i svim fizičkim i pravnim licima koja posjeduju otpadne gume
POZIV ZA PREUZIMANJE OTPADNIH AUTOMOBILSKIH GUMA

Posjedovanje zimske opreme je zakonska obaveza koju vozači moraju ispoštovati u periodu od 01.11. tekuće godine do 01.04. naredne godine.
Nakon zamjene sa ljetnih na zimske pneumatike, velika količina automobilskih guma završi na javnim površinama i u kontejnerima što predstavlja jednu od zabranjenih aktivnosti. Tim povodom pokrenuta je akcija zbrinjavanja guma iz putničkog programa na lokalitetu Reciklažnog dvorišta koje se nalazi u sklopu Sanitarne deponije Smiljevići, ulica Adema Buće br. 556.
KJKP "RAD" d.o.o. Sarajevo u saradnji sa Fondom za zaštitu okoliša s ciljem spriječavanja odlaganja guma na javne površine, upućuje poziv vulkanizerima da u periodu od novembra ove godine do 01.02.2024. godine, mogu BESPLATNO dovesti i odložiti automobilske gume maksimalne veličine do 16" (col-a), u neograničenim količinama u Reciklažno dvorište u ulici Adema Buće br. 556, svakim radnim danom od 08:00 do 15:00 sati.
Gume iz teretnog programa bez obzira na količinu i dimenzije se NE PREUZIMAJU. Poziv vrijedi za sva fizička i pravna lica. Ukoliko nemate prevoz kojim bi prebacili gume na navedenu lokaciju, postoji mogućnost angažovanja usluge vanrednog prijevoza. Sve dodatne informacije možete dobiti na broj telefona 033 641 051.